Семейство измамило Amazon с $1,2 млн.

Недоглеждане в системата на Amazon даде възможност на измамници да си присвоят стоки на стойност 1,2 млн. долара

Семейна двойка от американския щат Индиана е откраднала стоки за над 1,2 млн. долара от онлайн магазина Amazon. Двамата вече са признали участието си в престъпната схема, съобщи The Star Press.

През май т.г. съпрузите и техните съучастници бяха обвинени във фалшифициране на пощенски съобщения и пране на пари. Сега те трябва да върнат парите на Amazon, а освен това ги грози затвор за срок от 20 години. Окончателната присъда ще стане ясна на 9 ноември.

38-годишният Ерин Финан и неговата съпруга Лия Финан, на 37 г., се възползвали от пропуски в системата на Amazon за замяна на бракувани стоки. Съгласно правилата, клиентите не винаги са длъжни да върнат дефектните стоки на продавача, преди той да им изпрати нови.

Използвайки стотици фалшиви имена, съпрузите поръчвали по електронната поща устройства от рода на камери GoPro, умни часовници Samsung и геймърски конзоли Microsoft Xbox, а след това съобщавали, че продуктите са повредени или не работят. Amazon доставял на измамниците нови продукти, без те да връщат обратно считаните за бракувани устройства.

Съучастник в измамата бил Даниел Глумак, който помагал на семейството да транспортира неправомерно придобитите стоки и ги съветвал как да останат неразкрити от системата на Amazon. Глумак получавал устройствата на цени под пазарните и ги подготвял за препродажба чрез неназована търговска верига в Ню Йорк.

В крайна сметка, Глумак получил от препродажбите сума в размер на над $1,2 млн., а семейство Финан спечелило около $725 хиляди, преди службите да разкрият мащабната схема за измама.

Коментари по темата: „Семейство измамило Amazon с $1,2 млн.”

добавете коментар...

  1. Saevar

    Дам ама са ги хванали….. трябвало е да знаят кога да спрат с Амазон и да се прехвълят към друг онлайн магазин и те така за година че си направят кинтички и дим да ги нема ….

  2. ъ

    Респект

Коментар