Google Clip е камера с изкуствен интелект

Clip е умна камера, която разчита в работата си на система с изкуствен интелект Moment IQ

Освен два флагмански смартфона Google показа на голямото си събитие вчера още няколко иновативни устройства, вкл. камерата с изкуствен интелект Google Clp.

Това е необикновено устройство, което се различава от наличните на пазара. Clip е умна камера, която разчита в работата си на система с изкуствен интелект Moment IQ .

Задачата на Clip е да записва кратки видеоклипове при определени ситуации. В частност, камерата се активира, когато в кадър попаднат познати за нея лица или домашни животни.

Google позиционира Clip преди всичко като домашно устройство. Очевидно, основният сценарий на използване е запис на децата и животните – най-интересното от тяхното ежедневие, когато наоколо няма възрастни.

Камерата ще заснеме интересните моменти напълно сама. Разбира се, предвиден е и бутон за ръчно снимане, но при това положение е по-удобно използването на смартфон.

Задачата на Clip е да записва сама кратки видеоклипове от домашния живот

Clip има 16GB флаш памет, на която се съхраняват всички заснети видеоклипове. Налични са модули за безжична връзка, батерия за 3 часа автономна работа, порт USB-C за зареждане и обектив със 130-градусов обхват.

Камерата може да записва видео с честота само 15 кадъра в секунда. Тя е компактна – с размери 48,3х53,3 мм и работи под управление на Android 7.0 или по-нова версия. Цената на Google Clip е 250 долара.

Коментар