Microsoft подготвя Edge браузър за Android и iOS

Браузърът Edge скоро ще стане достъпен и за потребителите на мобилни устройства

Мобилни версии на браузъра Edge за платформи Android и iOS ще излязат до края на текущата година, съобщи френското издание FrAndroid, позовавайки се на източници от Microsoft.

Твърди се, че Edge, който в момента е браузър по подразбиране в Windows 10, ще стане кросплатформен, за да позволи на потребителите синхронизация между мобилни устройства и РС, вкл. на табове и отметки. Освен това мобилният Edge ще бъде тясно интегриран с търсачката Bing.

През 2015 г. Microsoft обяви, че не възнамерява да превръща Edge в кросплатформено приложение, но изглежда плановете на компанията са се променили, пише MSPoweruser. Компанията иска да улесни потребителите на Windows 10 при пренасяне на работата от РС на мобилни устройства и обратно.

Очаква се Microsoft да предприеме решителни стъпки в това направление още със следващата актуализация на Windows 10, но без мобилен браузър Edge реализацията на плана ще бъде затруднена.

Според наблюдателите на пазара, ограниченията, наложени от Apple за iOS, не позволяват на Microsoft да използва на iPhone енджина EdgeHTML, който е в основата на браузъра. Всички останали браузъри за iOS разчитат на WebKit, създаден от Apple.

Коментари по темата: „Microsoft подготвя Edge браузър за Android и iOS”

добавете коментар...

  1. Гошо

    Малко са закъснели с 10-ина години.
    Няма и 0.5 процената от потреблението на мобилния трафик да достигнат и ще го изоставят след 2-3 години.

  2. запознат

    хахаха, да бе да, точно за улеснение на Уиндоус потребителите го правят.

    правят го за пари и пазар (очевАдно).

Коментар