Новият Google Pixelbook е хромбук-трансформър

Лек и тънък, с разкошен сензорен екран – това е новият Pixelbook

Хромбук с възможност за преобразуване в таблет или устройство от типа „палатка” показа вчера Google. Трансформърът излиза на пазара в края на октомври, но вече е достъпен за предварителни поръчки.

Новият модел Pixelbook е тънко и леко устройство под управление на Chrome OS, с дебелина само 10,3 мм, или почти колкото смартфон. Впечатлява и малкото тегло на ноутбука – само 1,1 кг.

Google Pixelbook е поместен в корпус от алуминий и защитно стъкло Gorilla Glass. Сензорният екранът с диагонал 12,3 инча поддържа резолюция 2400х1600 пиксела (плътност 235 пиксела на инч) и е съвместим с цифровото перо Pixelbook Pen, което разпознава над 2000 степени на натиск, но се продава отделно от хромбука за $100.

Pixelbook може да се ползва в най-различни сценарии

Компактният Pixelbook е мощно изчислително устройство с процесор Intel Core i5 или i7, оперативна памет 8 или 16GB и полупроводников диск (SSD) с поддръжка на NVMe и капацитет 128, 256 или 512GB.

Вградената уеб камера може да записва видео с резолюция 720p и кадрова честота 60 fps. Хромбукът има клавиатурата с подсветка, вграден модул за хардуерно криптиране TPM, четириосов жироскоп и датчик на Хол, безжични модули Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.2, стереоговорители и четири микрофона.

Pixelbook в предпочитания от много потребители режим „палатка”

Батерията с капацитет 41 ватчаса обезпечава автономна работа в продължение на 10 часа. В режим на бързо зареждане, 15 минути към електрическата мрежа са достатъчни за 2 часа автономна работа на хромбука.

Google Pixelbook вече е достъпен за предварителни поръчки на територията на САЩ на цени, започващи от 1000 долара. Доставките на класния хромбук ще започнат на 31 октомври.

Коментар