Firefox без поддръжка на XP и Vista от юни 2018

След около 9 месеца потребителите на Windows XP и Vista ще останат без поддържан Firefox браузър

Mozilla остана един от малкото разработчици, които поддържат Windows XP със своя браузър, в частност през канала Firefox 52 ESR (Extended Support Release). Днес обаче компанията обяви, че през юни 2018 г. ще прекрати поддръжката на Firefox за Windows XP и Windows Vista и прикани потребителите да минат на нова версия на Windows.

Благодарение на ESR канала, Firefox получава ъпдейти на сигурността за двете неподдържани от Microsoft операционни системи. Но браузърът за Windows XP и Vista не получава новите функции, налични във версиите за останалите платформи.

Потребителите на Firefox, които все още ползват пенсионираните системи Windows XP и Vista, могат да разчитат на обновления на сигурността до юни 2018 г., без да предприемат никакви допълнителни действия, уточнява Mozilla.

Windows XP все още работи на около 5% от десктоп компютрите в света, като делът й продължава да намалява, в частност и поради липсата на ъпдейти на сигурността. Microsoft спря поддръжката на системата през април 2014 г., но по-рано тази година пусна извънредна кръпка, за да затвори уязвимост, през която прониква криптиращият вирус WannaCry.

Коментари по темата: „Firefox без поддръжка на XP и Vista от юни 2018”

добавете коментар...

  1. Бацо Пацо

    С новата система се опитват и стария живот да ми изтрият от съзнанието, ама да си ги развиват колкото искат и без мене. Аз мога без това,те немогат без такива, като мен да ги пързалят. Ползваме програмите им, а се оказва, че са и недовършени, че и езеседмично се “обновяват”! А дали се обновяват или снасят инфо за всеки потребител е друга тема! Това, всеки решава сам! Мога да кажа, че не ползвам антивирус от година. Баста с тия уловки на ъпдейти и антивирусни! Който направи добре настройките на компютъра си е защитен и без такива ангентурни разработки. И видовс 200 да направят пак ще си карам на вин7. Аман от квадратчета!

Коментар