AMD: Ryzen е революционна промяна

Пазарът се движи съм изкуствен интелект и машинно обучение, а Ryzen отговаря на тази тенденция с умни технологии като SenseMI

Новите Ryzen процесори на AMD са революционна промяна в РС индустрията, заявиха представители на компанията по време на АСБИС Академия, която привлече в Банско десетки дилъри и партньори на дистрибутора.

Висока производителност на конкурентни цени, при ниска консумация на енергия, предлагат трите достъпни на пазара серии Ryzen 3, Ryzen 5 и Ryzen 7, подчерта представителят на AMD Богдан Рогожина.

Процесорите от серия 3 са насочени към масовия сегмент от пазара, линията 5 адресира нуждите на високопроизводителния сегмент, а Ryzen 7 са процесори за ентусиасти, поясниха от AMD.  Всеки Ryzen процесор е отключен за овърклок, подчерта още представителят на AMD.

AMD наблегна на ценово предимство спрямо Intel. Осемядрен Ryzen 7 1700, например, се предлага само за 329 долара. Богдан Рогожина подчерта също, че новите процесори на компанията са „хладни”, т.е. отделят малко топлина по време на работа.

Пазарът се движи към изкуствен интелект и технологии като машинно обучение, а AMD отговаря на тази тенденция с умни технологии като SenseMI, вградени в Ryzen. Същността на тази технология е интелигентното предварително извличане на инструкции с цел по-бързото им изпълнение.

Друга новост в линията процесори Ryzen е характеристиката „Precision boost”. Тя се свежда до увеличаване на тактовата честота на малки стъпки от 25MHz, с цел оптимално настройване на работния режим, вместо рязко повишаване с 1000 MHz, което е неефективно по отношение на консумираната енергия.

Коментар