GOLE1 Plus Mini PC – компактен, с екран и батерия

GOLE1 Plus Mini PC е поместен в малка кутийка, има собствен екран и батерия за 8 часа работа

Мини компютрите си извоюваха пазарна ниша за някои приложения, благодарение на предимствата на този формфактор – компактни и леки, те са лесно преносими, като освен това работят безшумно и консумират малко енергия. Наличните портове позволяват конфигуриране на пълноценни компютърни системи.

Атрактивен със своя външен вид и възможности е моделът GOLE1 Plus Mini PC на китайския бранд HIGOLE. Този мини РС стъпва на хардуерна платформа Intel Atom X5 – Z8350 с четириядрен CPU и графичен блок Gen 8-LP GPU и работи под управление на операционна система Windows 10, която се доставя инсталирана предварително.

Предният панел на GOLE1 Plus Mini PC

Най-интересното обаче е, че мини РС-то има собствен екран и вградена батерия.  Дисплеят е 8-инчов от тип IPS, с резолюция 1280×800 пиксела. Но ако това не е достатъчно, можете да свържете компютъра към телевизор или външен монитор, за да получите по-комфортна десктоп система.

Хардуерната конфигурация на GOLE1 Plus Mini PC е допълнена от 4GB оперативна памет LPDDR3 и 64/128GB постоянна памет (ROM) – обем, който е напълно достатъчен за мултитаскинг и най-често използваните приложения. Устройството поддържа хардуерно декодиране H.263,H.264,HD MPEG4 за гладко възпроизвеждане на видео.

Портовете на задния панел на мини компютъра

Устройството се свързва към интернет през 5G Wi-Fi или жично, благодарение на вградения 100-мегабитов Ethernet контролер с порт RJ-45. Предвиден е и безжичен Bluetooth4.0 модул за обмен на данни и синхронизиране със съвместими устройства. Мини компютърът разполага още с портове USB 2.0 и USB 3.0, стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки, HDMI интерфейс за свързване с телевизор или монитор и порт за microSD карти.

GOLE1 Plus Mini PC е компактно и леко устройство, което се побира на длан

За разлика от много други мини компютри, моделът на HIGOLE има не само собствен екран, но може да работи на батерия, която е вградена в устройството. С капацитет от 6000 мАч, литиево-йонната батерия осигурява до 8 часа автономна работа на компютъра, а пълното й зареждане отнема около 3 часа. Мини РС-то е изключително икономично – консумира между 7,5 и 15 вата.

До края на октомври GOLE1 Plus Mini PC в конфигурация 4GB + 128GB се предлага на промоционална „флаш” цена от $174,99 в глобалния онлайн магазин GearBest. Устройството има размери 199x136x27 мм и тежи 660 грама. Комплектът включва самия мини РС, механизъм за закрепване, HDMI кабел, захранващ адаптер и ръководство за потребителя.