Zariba обучава безплатно програмисти във Варна

Вече няколко години Zariba Academy провежда курсове за програмисти на игри

Варненската компания Zariba Group стартира този месец безплатна Академия за програмисти на игри. Обученията започват на 20 октомври, след предварителен приeмен тест, който е отворен до 10 октомври.

Идеята на Zariba е да обучи хора, мотивирани да учат и да се развиват. За да се включат в Академията, те трябва да покажат добър резултат на входящ тест, поясниха от ИТ компанията. Продължителността на обучението е 6 месеца, а лекциите ще се провеждат два пъти седмично от 18.30 ч.

Вече няколко години Zariba Academy провежда курсове за програмисти на игри. Кандидатите трябва да притежават базови познания в областта на информационните технологии, да владеят английски език и да имат добра логическа мисъл.

Търсенето на програмисти в софтуерната индустрия, в частност от разработчиците на игри, е огромно. Кадри обаче не достигат – не само в България, но и по целия свят. Редица образователни инициативи, подпомогнати от ИТ фирми, се опитват да решат проблема с дефицита на специалисти, вкл. чрез безплатни обучения.

Коментари по темата: „Zariba обучава безплатно програмисти във Варна”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Кадри има вече обучени. Няма кой да им плаща. Това е причината да се обучават нови хора – като се опитат да влязат на пазара на труда създават конкуренция на старите кадри и заплатите падат.

Коментар