Parallels Desktop 13 за Мас добавя виртуална реалност

Parallels Desktop позволява работа с Windows на компюти Mac

Версия 13 на популярното решение за виртуализация Parallels Desktop за Mac добавя възможности за виртуална реалност. С този софтуер потребителите на Mac могат да пускат Windows и приложения за него, без да рестартират машините си.

Parallels Desktop 13 за Mac вече поддържа новите възможности на операционната система macOS High Sierra, вкл. файлова система Apple APFS, видеокодек HEVC и виртуална реалност.

В частност, Parallels Desktop 13 за Mac поддържа платформата за виртуална реалност Steam VR и широко разпространения шлем HTC Vive. А благодарение на новия видеокодек HEVC, потребителите на Mac могат да си спестят до 40% дисково пространство, ако се сравняват обемите на видеото с традиционните формати.

Що се отнася до APFS, това e собствена разработка Apple, обявена през лятото на 2016 г., която заменя предишната файлова система HFS+. Сред нововъведенията в APFS са копиране по време на запси на метаданни, клониране на файлове и папки, мигновени снимки на файловата система, съвместно използване на пространство и др.

Parallels Desktop 13 за Mac е достъпен за сваляне от сайта на разработчика. Освен платената версия, потребителите могат да си свалят безплатна пробна версия, преди да вземат решение за покупка.

Даунлоуд: Parallels Desktop 13 за Mac

Коментар