Atos отвори глобален ИТ център у нас

„Впечатлени сме от качеството на услугите и новаторския подход на българските ИТ специалисти”, заяви Урсула Моргенстерн, глобален директор „Бизнес и платформени решения“ в Atos за целия свят

Технологичната компания Atos отвори в София глобален ИТ център за компетенции, в който ще работят повече от 400 професионалисти. Те ще създават нови продукти и ще внедряват ИТ решения за клиенти на компанията от цял свят, стана ясно днес на официалното откриване в София.

Центърът ще има ключово значение в развитието на капацитета и технологичната експертиза на Atos в индустрията за производство на храни и напитки. Наемайки над 400 служители с експертен профил, центърът ще бъде глобален инкубатор за иновации в областта на ИТ услугите за хранително-вкусовата промишленост.

„Впечатлени сме от качеството на услугите и новаторския подход на българските ИТ специалисти и нашата цел ще бъде да допринесем към възможностите на вече съществуващия екип с нашата глобална експертиза. Центърът за компетенции активно ще назначава топ ИТ професионалисти, които да се присъединят към екипа”, заяви Урсула Моргенстерн, глобален директор „Бизнес и платформени решения“ в Atos за целия свят.

Глобалният ИТ център за компетенции вече работи по проекти на Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC). Решението за откриване на центъра в София бе предшествано от подписване на стратегически договор между Atos и CCHBC и придобиване на българската компания за SAP услуги InfoPartners.

Мултимилионният в евро петгодишен договор с CCHBC предвижда Atos да поеме изцяло разработката и управлението на ключови ИТ приложения, които обслужват бизнеса на CCHBC. Atos ще играе ключова роля в подпомагането на Coca-Cola HBC да направи промяна и въведе иновации в критични за бизнеса й процеси в 28 страни и 8 часови зони.

Успоредно със сделката с CCHBC, Atos придоби 100% от компанията InfoPartners – доставчик на специализирани SAP услуги в България и също ключов доставчик на услуги за CCHBC. Това e послужило за основа за изграждането на глобалния ИТ център за компетенции в София.

Центърът ще се стреми да развие до по-високи нива възможностите си в областта на SAP решенията. Atos ще използва неговите ресурси, за да увеличи ръста на бизнеса си в индустрията за производство на храни и напитки, като предлага мултиплициращи се технологии и линия от ИТ услуги на клиенти от цял свят. Компанията е амбицирана да удвои капацитета на центъра в София през следващите 5 години.

Коментар