Samsung навлиза в кината с LED екрани

Cinema LED дисплеят на Samsung има диагонал 10,3 метра и резолюция 4К

Samsung сключи първия си задграничен контракт за доставка на светодиодни киноекрани. Корейската компания се договори с най-голямата верига от киносалони в Тайланд – Major Cineplex, на която ще достави Cinema LED дисплей с диагонал 10,3 м.

LED екранът ще бъде монтиран в киносалона Siam Paragon Cineplex в Банкок. Очаква се иновативната зала да отвори врати през февруари 2018 г. Сумата на сделката не се съобщава.

Cineplex притежава около 110 киносалона и се предполага, че в бъдеще и други зали ще бъдат модернизирани със Cinema LED екраните на Samsung.

10,3-метровият LED екран поддържа резолюция 4K (4096х2160 пиксела) и режим HDR (висок динамичен диапазон), висок контраст и качество на изображението. Според производителя,  нивото на яркост на Cinema LED е почти 10 пъти по-голямо от това на стандартното изображение от кинопроектор.

Samsung гледа на LED киноекраните и други видове комерсиални дисплеи като на перспективно направление, което може да компенсира спада в продажбите на пазара за телевизори.

Договорът в Тайван ще укрепи позициите на компанията на пазара за LED киноекрани. До 2020 г. Samsung се надява да замени с LED екрани около 10% от традиционните киноекрани в света.

Коментари по темата: „Samsung навлиза в кината с LED екрани”

добавете коментар...

  1. ха

    Направо съм писал като спя. Нямах предвид “екрани”, а “апарати”! Точно както казва “….” LED прожекторите са решението за кината, а не екран, като този който Samsung предлага!!! Има си евтина и много съвременна технология на LED проектори.
    Екраните са за осветени места. А никой не гледа в киносалона на светло. Просто защото се губи чара на прожекцията, като виждаш и сумати излишна информация (като например зле облечени хора).
    Подобни екрани биха били удобни за конференции. Не за кино.

  2. ....

    Вече лента никой не ползва, а при цифровите проектори с висока мощност живота на лампите е много висока. Контраста на прожектор е много по нисък спрямо лед, а леда е практически вечен. Това е малко в стила: за какво ти е лед вкъщи като си имаш доброто старо изпитано CRT.

  3. ха

    Замяна на евтина технология с много скъпа. На кого му трябва това? Да направят просто 10 пъти по-силен прожекторен екран. То и едновремешните екрани така силно светеха, че направо да те заболят очите.

Коментар