Discovery създаде VR поредица заедно с Google

Discovery TRVLR представя уникални култури чрез 360-градусово преживяване

38-серийна поредица „Discovery TRVLR”, изготвена съвместно с Gooogle, ще пренесе зрителите на научнопопулярния канал отвъд телевизионния екран, директно в уникалните култури на местни жители във всеки един от седемте континента на планетата.

Първата част на поредицата стартира на 3 ноември в YouTube и на DiscoveryVR.com, както и в мобилното приложение Discovery VR. Зрителите ще могат да посетят различни континенти чрез VR технологията с новото устройство Google Daydream View, както и с Cardboard. Поредицата може да бъде гледана и в интернет, както и на телефони с операционна система Android или iOS.

Discovery TRVLR е съвместна разработка на екипите на Discovery VR и Google VR. „Изучавайки уникални култури чрез 360-градусово преживяване, Discovery TRVLR изследва удивителни ритуали, малко известни традиции и животозастрашаващи мисии, които придават смисъл на редица местни култури в Северна Америка, Южна Америка, Азия, Австралия, Африка, Антарктида и Европа”, поясняват от Discovery Communications.

Навлизайки в тези светове, зрителите ще бъдат заобиколени от гледки, звуци и истории, които разкриват крайностите на човешката природа. Discovery TRVLR дава на зрителите усещането, че активно участват в редките открития.

Поредицата се състои от седем части, като всяка от тях изследва различен континент. Епизодите се фокусират върху местни жители като Гурото (the Guru), Ренегатът (The Renegade), Артистът (The Entertainer) и Изследователят (The Explorer) – те ще споделят уникалните ритуали, традиции и начинания, които обгръщат културите им.

Всяка от частите за Северна Америка, Южна Америка, Азия, Африка, Европа и Австралия съдържа по шест епизода, докато тази за Антарктида включва два. Цялата поредица ще представи общо 38 епизода.

Епизодите са написани и режисирани от Адисън О‘Дей и продуцирани от студио Here Be Dragons, с изключение на епизодите от Антарктида, които са режисирани от Бари Поусман и продуцирани от Yes Please Thank You. Творчески продуцент на поредицата е носителят на награда „Еми” Сашка Унселд.

Коментар