AMD поскъпва, инвеститорите са доволни

От началото на годината акциите на AMD са поскъпнали с 21%

Акциите на AMD продължават да поскъпват на фона на високите котировки на криптовалутите и факта, че инвеститорите виждат позитивни моменти в стратегията на производителя на процесори.

При отваряне на борсата в понеделник, котировките на AMD се покачиха с 4%, а от началото на годината акциите на компанията са поскъпнали с 21%, отбелязва Fortune.

Вече две години AMD поскъпва, което свидетелства за ефективната работа на главния изпълнителен директор д-р Лиза Су. Вместо върху евтините чипове, компанията поставя акцента върху решенията, които обезпечават висока производителност на персоналните компютри и сървърите.

Поскъпването на AMD е резултат и от популярността на криптовалутите, за добив на които се използват видеокарти, в частност някои модели Radeon, предлагани от компанията.

Според анализатора Джо Кинахен от TD Ameritrade обаче, има риск акциите на AMD и Nvidia да рухнат, ако балонът с криптовалутите се спука. Напоследък курсът на биткойн и други криптовалути пада, което според експертите може да се отрази негативно на двете компании.

Коментари по темата: „AMD поскъпва, инвеститорите са доволни”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Short Interest (Shares Short) 158,109,600
    Short Interest Ratio (Days To Cover) 3.5 days
    Short Percent of Float 18.88 %
    Short % Increase 6 %

  2. hokutoshinken

    Вярно е че цената на биткойна падна временно, /беше 4900$ почти 5000$/ достигайки цена от 2900$ заради Китай, който накара китайските борси за криптовалути да прекратят дейността си, но при положение че в момента на коментара ми цената му е 4824.49$ /гони петичката/ ми е интересно да видя дали ще достигне 10000$ че и повече. А, битконетът също не е за пренебрегване, снощи прехвърли границата от 160$ и май няма намерение да са запре… /Ръгада дъгада не моа са запра/

Коментар