Принтер на HP ускорява работата на фотографите

Нов принтер на HP във формат A3+ предлага на професионалните фотографи по-висока скорост и подобрено качество. Моделът Photosmart Pro B9180, който излиза днес на пазара, е носител на наградата за 2006 г. в категорията “Най-добър А3 фотопринтер” на влиятелната европейска асоциация TIPA (Technical Image Press Association).
С осем отделни висококапацитетни пигментни мастила HP Vivera и подобрена съвместимост с различни носители, принтерът позволява на фотографите да бъдат по-продуктивни с до 30 процента, твърдят от компанията.
Този нов принтер произвежда качествени, бързо съхнещи, трайни и водоустойчиви разпечатки, които не избледняват в продължение на 200 години. Това е нов рекорден резултат във фотографията, съобщава HP.
B9180 използва собствена HP технология за мащабиране на печата, благодарение на която се постига по-висока производителност и по-добри разходи за страница. Освен осемте отделни мастилници с пигментно мастило, принтерът има четири двуцветни печатащи глави и се предлага с набор от хартии за професионална фотография и изобразително изкуство.
Професионалните фотографи могат да отпечатват до 80 фотографии с формат A3+ или до 840 с размери 10 x15 cm. В допълнение, наличието на допълнителни модули “HP Pro print plug-in” за Adobe Photoshop и ICC профили в софтуера на принтера гарантират точност и предсказуемо качество на цветовете на всяка една разпечатка.
HP предлага и хартията Advanced Photo Paper, която плътна и тежка, с качествена гланцова или матирана повърхност. Моментално съхнещото покритие на хартията позволява мигновено манипулиране без зацапване, което повишава продуктивността на студията, казват от HP. Четири вида хартии – Watercolour, Aquarella Art, Smooth Fine Art и Artist Matte Canvas – осигуряват на професионалистите по-голям избор, когато разпечатват творбите си за изложби.
B9180 отпечатва пробите за по-малко от 2 минути във формат A3+ и за по-малко от десет секунди за размери 10 x15 cm, което е ново постижение за скорост на печат, твърдят от HP. Принтерът предоставя USB и Ethernet мрежови възможности за свързване към РС, Mac и смесени среди. Цената на продукта е около 485 евро.

Коментар