BMW прави джойнт венчър за електромобили с Great Wall

Немският автомобилен гигант BMW планира да създаде смесено предприятие с китайската Great Wall Motor, което ще се специализира в електромобилите, предаде Ройтерс.

В момента представители на двете компании обсъждат създаването на джойнт венчър за производство на електромобили в Чаншу, Китай, според източник от ръководството на BMW, на когото се позована Ройтерс.

Според друг информатор на агенция, смесеното предприятие на BMW и Great Wall няма да се занимава с бензинови и дизелови двигатели, което е сигурен знак, че джойнт венчърът ще се фокусира именно върху електромобилите.

Колите на BMW се радват на огромна популярност в Китай. През миналата година немският производител увеличи продажбите си в страната с 11,3%, изкачвайки се на второ място при премиум брандовете след Audi.

BMW се надява да запази предимството си спрямо конкурентната марка Mercedes-Benz, която заема трето място в Китай, но през миналата година увеличи продажбите си в страната с 26,6%.

Компанията Daimler, която притежава Mercedes-Benz, вече обяви планове да пусне електромобили в Китай. Подобни намерения имат и други водещи производители, вкл. General Motors, Ford Motor и лидерът при електромобилите – Tesla.

Коментари по темата: „BMW прави джойнт венчър за електромобили с Great Wall”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    BMWall

  2. Yo

    Дано заводът в България започне да пуска електромобили.

Коментар