Всеки втори ползва смартфона по 5 часа на ден

Потребителите прекарават със смартфоните си повече време, отколкото с всяко друго устройство.

Близо половината от хората в света имат смартфони, а ежегодните разходи за покупка на подобни устройства превишават 370 млрд. долара, според проучване на анализаторската компания Counterpoint Research.

Само за десет години смартфоните станаха неотменна част от живота на съвременния човек. Те се ползват за телефонни разговори, достъп до информация в интернет, за работни цели, развлечение и т.н.

Потребителите изразходват със смартфоните си повече време, отколкото с всяко друго устройство. При това хората в развиващите се страни ползват по-често умните телефони, в сравнение с хората в развитите държави.

Всеки четвърти притежател на смартфон прекарва с него над седем часа дневно. Към тази група се отнасят потребители, за които смартфонът е работен инструмент или основно средство за достъп до цифрово съдържание, отбелязват анализаторите. Близо половината потребители пък ползват умните телефони по пет часа на ден.

Смартфоните се използват най-често за игри и достъп до интернет, според 64% и съответно 62% от анкетираните. Гласовите разговори са третото по значимост приложение с 56% от вота на потребителите в развитите държани като Германия и Япония, докато в развиващите се страни 54% от хората предпочитат да общуват чрез SMS съобщения и интернет месинджъри.

Гледането на видео на смартфона е едва на пето място сред най-популярните приложения. Общуването в социални мрежи заема шеста позиция.

Над половината от анкетираните в развитите страни имат абонаменти за онлайн услуги за доставка на цифрово съдържание от рода на Netflix, Amazon Prime и др. В развиващите се държави пък набират популярност приложенията за цифрови плащания и електронни портмонета, благодарение на удобството и възможността за съкращаване на изоставането от финансовата инфраструктура в развитите икономики.

Коментари по темата: „Всеки втори ползва смартфона по 5 часа на ден”

добавете коментар...

  1. hokutoshinken

    , защото след това му пада батерията…

  2. Глист

    Какво е “смартофон”?

Коментар