Exadata X7 сървър на Oracle приема до 912 Xeon ядра

Exadata сървъри са инсталирани във всеки 4 от  петте най-големи в света банки, телекоми и ритейлъри

Обновената линия сървърни системи Exadata X7 на Oracle предлага значителни подобрения в производителността, капацитета за съхранение, мрежовата пропускателна способност и нивото на автоматизация.

Oracle Exadata X7 поддържа процесори Intel Xeon Scalable с до 912 изчислителни ядра, до 28,5 TB оперативна памет в един модул, до 1,7 PB на дискове и до 720 TB  на хранилища с флаш памет NVMe.

В сравнение с предходните системи, пропускателната способност на Exadata X7 в мрежи Ethernet е увеличена 1,5 пъти – от 10 до 25 Gbps, а капацитетът на оперативната памет и производителността на сървъра са повишени с 50%, твърди Oracle.

Като цяло, при работа с приложения за бази данни – OLTP, анализ и смесени натоварвания – ръстът в производителността на Exadata X7 е от 20 до 40%, гласи официалната информация.

В допълнение, Oracle съобщава за повишена производителност на изчисленията в оперативната памет (in-memory) при обработка на големи обеми данни в общо хранилище. Exadata X7 може да използва оперативната памет като кеш за съхранение на данни, с което ускорява значително скоростта на достъп до информацията.

Exadata сървъри са инсталирани във всеки 4 от  петте най-големи в света банки, телекоми и ритейлъри, подчертава американската компания. Системата може да се внедрява при клиента, в облака Oracle Cloud или в уникалния „облак при клиента” (Cloud at Customer).

Коментар