Предстои първи в света дуел на бойни роботи

MegaBot Mk.II се подготвя за първия по рода си сблъсък на бойни роботи срещу японска машина

Два бойни човекоподобни робота, създадени съответно от американска и японска фирма, ще „кръстосат шпаги” идната седмица в първия по рода си дуел в историята, съобщи TechCrunch.com.

Шоуто на роботите, което организират американския разработчик MegaBots и японската Suidobashi Heavy Industry, ще се излъчва пряко чрез видео платформата Twitch във вторник, 17 ноември.

MegaBots покани японския си конкурент на дуел още през 2015 г. и получи съгласие, като се очакваше двубоят да се състои миналата година, но това не се случи. По-късно двете страни договориха сблъсък през август 2017 г., но в края на краищата двубоят ще се проведе тази седмица.

За американския разработчик предстоящото сражение е от голямо значение. През 2015 г. компанията успя да събере с помощта на краудфъндинг платформата Kickstarter цели 550 хиляди долара, за да създаде подобрена версия на робота MegaBot Mk.II и сега иска да покаже на какво е способна машината.

MegaBots периодично публикува видеоклипове, посветени на бойния робот. В един от тях компанията разказва за разработката на оръжия за робота, вкл. верижен трион, хидравлични нокти и огромен шнек.

Моделът MegaBot Mk.II е създаден с поддръжката на Autodesk и е предназначен именно за битки с подобни машини. Роботът е оборудван с пушка и подсилен в новата си версия с броня за близък бой , увеличена огнева мощ, по-висока скорост на придвижване, подобрена хидравлика и умения за ръкопашен бой.

Вторият участник в сблъсъка, Suidobashi Heavy Industry, не разкрива с охота подробности за своя робот Kuratas, липсват и публикации, свързани с предстоящия двубой. Несъмнено обаче японската компания е усъвършенствала бойния си човекоподобен робот за схватката със съперника от САЩ.

Kuratas беше представен за първи път през 2012 г., висок е около четири метра и тежи 4,5 тона. Подобно на MegaBot Mk.II, японската машина не е автономна – управлението се извършва от оператор, който се намира вътре в робота.

Коментари по темата: „Предстои първи в света дуел на бойни роботи”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Българско-червенобабическа умнищина (по-долу) – да не може да на вързано куче хляб да хвърли, но където види метено да се из_а .

  2. fgfwreg542t

    hamerikanska prosta]ina

Коментар