IBM предприе корпоративна инициатива в България

В рамките на програмата IBM CSC, американската компания изпраща специалисти в развиващи се държави по целия свят, които доставят безвъзмездно услуги и решения

IBM стартира първата по рода си у нас корпоративна инициатива – IBM Corporate Service Corps (IBM CSC), която цели да подкрепи икономическите възможности и конкурентоспособност на България в области като устойчиво развитие, обществено здраве, икономическо развитие и развитие на талантите.

В рамките на програмата IBM CSC, създадена през 2008 г., компанията изпраща специалисти в развиващи се държави по целия свят, които доставят безвъзмездно услуги и решения на неправителствени организации, държавни, малки и средни предприятия по въпроси, свързани с бизнеса, технологиите и обществото.

За период от един месец 12 служители на IBM от 7 държави (Нова Зеландия, Япония, Индия, Китай, САЩ, Бразилия, Аржентина) ще посетят София и ще работят с четири институции и организации за развитие на стратегиите им и подобряване на бизнес средата.

„Инициативата IBM Corporate Service Corps в България отразява нашия дългосрочен ангажимент към обществото тук. Програмата предоставя на правителства, НПО и други нестопански организации прочутата експертиза и ноу-хау на IBM – които иначе създаваме за търговските предприятия по цял свят, и които ще ползваме за подобряване на качеството живот на българските граждани“, заяви Николай Ангелов, оперативен директор на IBM за България и Югоизточна Европа.

IBM ще работи с 4 неправителствени организации по четири ключови проекта:
Зелена София – проект на Столична община; AirBG.info на фондация Код: България, който цели измерване и визуализиране на нивата на замърсяване на въздуха в София; проект в Изпълнителна агенция по трансплантация; и проект в Център за приобщаващо образование.

До края на настоящата година IBM CSC ще изпрати около 3500 служители на компанията в близо 40 държави, превръщайки тази про боно програма в една от най-големите в света, уточниха от IBM.

Коментари по темата: „IBM предприе корпоративна инициатива в България”

добавете коментар...

  1. ха

    устойчиво развитие=празни приказки
    обществено здраве=закупуване на апарати с надценка от реалната стойност в десетки пъти (всички медицински апарати по света се продават на такива цени от топ производителите).
    икономическо развитие=да се занимаваме с търговия и да окрадваме още по-ефективно своето население; да се занимаваме с туризъм, като слугуваме на богатите.
    развитие на талантите=да подготвим краденето на мозъци, като първо трябва да открием тези мозъци…

    И всички гореспоменати дейности са типични за IBM. Естествено те нямат представа какво е това “технологично развитие”, че да го включат и него в споменатата си програма за развиващите се страни…

Коментар