Нuawei разкри колко по-добър е Mate 10 от iPhone X

Huawei Mate 10 идва с просторен 6-инчов екран и процесор за изкуствен интелект

Huawei представи днес дългоочаквания флагман Mate 10 – модел, който компанията лансира от няколко месеца като по-добър от iPhone. Затова не беше изненада, че презентацията в Мюнхен се фокусира върху сравненията на Mate 10 с iPhone 8 и iPhone X, а също така и с Galaxy S8 на Samsung.

Китайският производител твърди, че Face ID – технологията за разпознаване на лица във iPhone X, е бавен, 3-стъпков процес, който отнема доста време, докато идентификацията с пръстов отпечатък в Mate 10 работи много по-бързо, по думите на компанията.

Huawei обаче избягна сравнението с iPhone X за дебелината на рамката, като се ограничи само до iPhone 8 Plus, където има предимство. Не се чуха и сравнения по отношения на водоустойчивоста – новият Mate 10 Pro съответства на стандарта IP67, докато флагманите на Samsung, например, са сертифицирани по IP68.

iPhone 8 Plus има по-малък екран от Mate 10, но същевременно е с по-големи размери, показа Huawei

Освен това Huawei подчерта, че двата й нови флагмана – 5,9-инчовият Mate 10 и 6-инчовият Mate 10 Pro – имат по-големи екрани от iPhone 8 Plus (5,5 инча), но същевременно се поместени в по-компактни корпуси (не и от iPhone X). В сравнението с iPhone X пък беше изтъкнато по-доброто съотношение екран-тяло от епълския флагман.

В презентацията Huawei наблегна на интуитивния дизайн на Mate 10 Pro, при който сензорът за пръстов отпечатък се намира точно по средата задния капак. За да подчертае това предимство, Huawei показа снимка на Galaxy S8 с пръстови отпечатъци върху обектива на камерата, което наистина е сериозен проблем за корейския флагман.

Идентификацията с разпознаване на лице в iPhone X беше определена като бавна от Huawei

Mate 10 несъмнено ще конкурира новите iPhone модели и флагманите на Samsung по отношение на производителността, предвид мощния хардуер и изкуствен интелект, вградени в устройство. Но като цяло презентацията на Mate 10 мина в дух на шеги с конкурентите.

Двете нови устройства стъпват на осемядрен процесор Huawei Kirin 970 с вграден невронен блок за изкуствен интелект и графика Mali G72. Моделът Mate 10 има 5,99-инчов IPS екран в съотношение 16:9 и резолюция Quad HD (2560×1440 пиксела), яркост 730 нита и поддръжка на HDR10. Скенерът на пръстов отпечатък е разположен отпред.

По-класният модел Mate 10 Pro предлага 6-инчов AMOLED екран в съотношение 18:9 и резолюзия Full HD+ (2160х1080 пиксела), яркост 730 нита и поддръжка на HDR10. При този модел скенерът на пръстов отпечатък е отзад. Освен това е предвидена защита от вода и прах на ниво IP67.

Недостатък на Galaxy S8 с пръстовия отпечатък също беше акцент в презентацията на Mate 10

Двата смартфона идват с по 4GB оперативна памет и 64GB вградена флаш памет, докато за Mate 10 Pro е предвиден и вариант с 6/128GB. Батерията има капацитет 4000 мАч и поддържа бързо зареждане до 58% за 30 минути. И двете устройства работят под управление на Android 8.0 Oreo с фирмена обвивка EMUI 8.0. Двойната основна камера Leica с диафрагма f/1.6 съчетава цветен модул 12MP и монохромен модул 20MP

Още една особеност е режимът PC Mode, при който смартфоните могат да се включат към монитор, безжична мишка и клавиатура, за да се използват като обикновен персонален компютър с десктоп интерфейс, без необходимост от док станция. Цените и сроковете за пускане на пазара на двата нови смартфона не бяха обявени от Huawei.

Коментари по темата: „Нuawei разкри колко по-добър е Mate 10 от iPhone X”

добавете коментар...

  1. оня

    Да, и в същото време GE подписва договор, чрез който ще използва технологията и устройства та на Apple, 330000 нови ползватели, щото сигурно са тъпи американци от GE.

  2. Българин

    iPhone е може би един от най-надценените продукти. Няма никакви технически иновации. Просто купуват части, сглобяват и наливат милиарди в реклама. Дори най-класния им телефон iPhone X, е нещо, което Samsung изкараха преди година.

  3. Цецо

    Вай Вай , идиотите са пуснали ярък представител разбирач!!! Цървуланко боклукфона на ябълката е само реклама и кука за балъци да дават кофа пари за смотана технология!!! Прост пример къде ли му е слота за сд карта на тоз пусти прославен тилифон??? И що не можеш да си инсталираш квото искаш и що само платени програми и що и що….??? С една дума винаги е боклукфон. Реклама и армия от софтуерни идиоти на заплата да го пазят да не забива!!!

  4. Аман

    Ne pi6eti gluposti ueeee!! Nema ni6to po-dobre ot aifon!!! ba6 pa toq jalturko li 6e mi falite ueeee!! KLETA MAJKA BALGARIQ s takvaz djurnalistika.

Коментар