Xiaomi гони рекорд от 90 млн. смартфона тази година

Леи Джун иска да види Xiaomi отново като най-големия производител на смартфони в Китай

Китайският производител Xiaomi планира да продаде тази година рекордните в историята си 90 млн. смартфона, съобщи DigiTimes, позовавайки се на изявление на шефа на компанията Леи Джун.

В преследване на целта, наскоро Xiaomi пусна достъпен модел Redmi 5A на цена от 599 юана, или около 91 долара. Въпреки че е евтин, моделът има отлични характеристики – 5-инчов екран с HD резолюция 720p, процесор Qualcomm Snapdragon 425, основна камера с резолюция 13 мегапиксела и предна камера 5MP за селфи.

Според пазарните наблюдатели, Xiaomi ще продължи да изтласква конкурентите, благодарение на агресивната ценова политика и привлекателните характеристики на своите достъпни устройства. Действията на компанията вече дават резултат – през второто тримесечие на 2017 г. компанията изпревари Oppo и Vivo в Китай и се нареди веднага след Huawei.

Амбициозният мениджър на Xiaomi Леи Джун е поставил пред подчинените си целта компанията да си върне званието на най-голям производител на смартфони в Китай през 2020 г., отбелязва DigiTimes.com.

През септември т.г. Xiaomi за първи път в историята си продаде над 10 млн. смартфона за един месец в глобален мащаб. Китайският производител се надява да запази нивото на рекордни продажби и в оставащите три месеца на годината, за да се поздрави с резултат от 90 млн. броя за цялата 2017 г.

Коментар