ERP Академия стимулира обучението по бизнес софтуер

Млади таланти, победители в състезанието „Дебати за бъдещето“, получиха стимул под формата на частична стипендия за обучение по бизнес анализи и ERP системи във ВУЗФ

ERP Академията и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) наградиха победителите в първото по рода си състезание Дебати за бъдещето, което се състоя миналата седмица.

В рамките на събитието ученици и студенти от цяла България дискутираха за потенциалните предимства и заплахи на високите технологии. Финалният дебат на тема „за“ или „против“ силния изкуствен интелект беше спечелен от отбор в състав Валентина Великова от Първа английска езикова гимназия в София и Тодор Рогошев, студент по право в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

Двамата получиха от ERP Академията и ВУЗФ възможност за частична стипендия в размер на 20% от таксата за обучение по магистърската програма „Бизнес анализи и ЕRP системи“ на Висшето училище за застраховане и финанси.

„Състезателните дебати са един изключително полезен формат, който мотивира младите хора да бъдат по-толерантни към противоположни гледни точки, да четат и да учат активно, както и да изразяват по-структурирано своята позиция. Тази общност се развива с все по-бързи темпове и аз се радвам, че станахме част от едно от най-запомнящите се състезания по дебати, провеждано до сега“ – сподели доц. д-р Наталия Футекова, основател на ERP Академията.

В състезанието се включиха общо 16 отбора. Младежите дебатираха по теми, свързани с иновациите, автономните автомобили, стартиращото предприемачество и др., а финалният дебат беше на тема „Трябва ли да бъде забранено разработването на силен изкуствен интелект?”.

Тезата, която двамата дебатьори от отбора-победител защитиха, бе, че силният изкуствен интелект може да се превърне в една от основните заплахи за бъдещето на човечеството, тъй като въпреки потенциалните огромни ползи за цивилизацията ни, той може да развие собствена воля, която да се окаже в конфликт с нашето съществуване.

Тази тема през последните години е обект на ожесточени спорове и сред някои от водещите световни учени и експерти от технологичната общност. По нея спориха задочно, например, основателят на SpaceX и Tesla – Илон Мъск и основателят на Facebook – Марк Зукърбърг.

Коментари по темата: „ERP Академия стимулира обучението по бизнес софтуер”

добавете коментар...

  1. Петар

    Това което ще унищожи човечеството са самите хора. По-точно алчните бизнесмени и политици са най-голямата заплаха за човечеството. Към разрушение водят не само алчността, а също глупостта и невежеството, което е присъщо за хората. За да има развитие и прогрес е нужно усъвършенстване във всяко едно направление, а за това трябват много … много интелект, знания и труд. Далечното бъдеще е на високо развити умствено и морално небиологични същества, които да могат да пътешестват и изследват безкрайната вселена.

  2. ха

    Как звучи – частична стипендия (все едно нещо ти дават), а всъщност си е част от стандартните търговски практики при които даден продукт се продава със силно завишена цена, а после му се правят “страхотни” отстъпки. Да бяха дали едни 100 лева щеше да е къде къде по-чисто и по-честно…

Коментар