Обновен Chrome за Windows маха нежелания софтуер

Chrome вече ще засича злонамерените програми и ще предлага на потребителя да ги премахне

Нова версия на браузъра Chrome за Windows идва с вградени възможности за борба със злонамерения код, в частност нежеланите програми, които се определят като такива с помощта на енджина на Eset.

Усъвършенстваният Chrome проверява дали са променени настройките на браузъра без знанието на потребителя и ако е така, предлага да ги върне в предишния им вид. Това е нова, разширена функционалност, в допълнение към фукцията за безопасно сърфиране (Safe Browsing).

Често, например, злонамереният код подменя търсещата машина по подразбиране, за да насочва потребителите към различни от търсените страници или да инжектира реклами в разглежданото уеб съдържание. Сега Chrome автоматично ще решава подобни проблеми, в частност при инсталиране на разширения.

Подобрена е значително функцията Chrome Cleanup, която предупреждава потребителите за инсталиране на нежелан софтуер при сваляне на програми и друго съдържание от интернет и предлага бърз начин за премахването му, както и възстановяване на настройките по подразбиране на браузъра.

За да определи дали дадена програма е злонамерена, Chrome използва антивирусния енджин на Eset, уточнява блогът на Google. Новата версия на браузъра с подобрени функции за сигурност поетапно се разпространява до потребителите на Windows.

Коментар