Дубайските полицаи яхват електрически ховърбайкове

Hoversurf Scorpion 3 ще позволи на полицаите да се придвижват по-бързо по време на извънредна ситуация

Скоро дубайските полицаи ще се движат из града на летящи ховърбайкове, стана ясно в седмицата на технологията GITEX, където беше показан „hoverbike“ – електрически летателен апарат, който лети с близо 70 км/ч на около 5 метра над земята. Полицията обмисля разгръщане на цял автопарк от такива летателни средства, за да реагира адекватно при извънредни ситуации.

Hoversurf Scorpion 3 е задвижван от батерии. Той има пробег от около 25 до 30 минути. Може да носи до 300 килограма. Най-хубавото е, че позволява на полицаите да „прескочат“ трафика и задръстванията по време на извънредна ситуация.

Ховърбайковете бяха показани на изложение в Дубай, вече преминават тестове в полицията

Разработчикът Hoversurf описва своето устройство като „едноместен самолет, който преоткрива изкуството на летене и зависване“. Двигателната система е базирана на познатия квадрокоптер. Батериите изискват три часа за зареждане, но могат да бъдат и заменяни.

Според местното издание Gulf News, ховърбайковете преминават през тестове в момента. По-рано тази година Дубай започна изпитания на безпилотни електрически таксита. Самата полицейска служба пък пусна електрически мотори, оборудвани с камери, и малки автономни роботизирани превозни средства, които имат биометричен софтуер за сканиране за престъпници.

Коментари по темата: „Дубайските полицаи яхват електрически ховърбайкове”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  перки имат само перковците, това за което говотите са витла!

 2. Dubaiski vecheri

  Тези перки ми се виждат доста опасни и за гражданите и за камилите. Беше хубаво и една седалка за втори човек да има.

 3. ха

  При извънредни ситуации никой не ти се впечатлява от вятъра. Това устройство си е и трудно за паркиране на малко място (перките могат да обрулят какво ли не, а те са твърде ниско над земята).

 4. pro

  Това нещо като се движи по улиците няма ли да прави много вятър на пешеходците… все пак там хора с чаршафи се разхождат… 🙂

 5. Saevar

  ъм туй можи ли да замени камилити уа, ся кво шъ плющат…?

Коментар