Qualcomm показа прототип на 5G смартфон

Qualcomm демонстрира работещ прототип на смартфон с 5G възможности

Разработчикът на мобилни процесори Qualcomm Technologies показа вчера първия в света модем за смартфони с възможност за работа в мрежи от пето поколение (5G), както и прототип на самото мобилно устройство със същия чип.

Qualcomm Snapdragon X50 5G поддържа гигабитови скорости и комуникации в честотната лента mmWave 28GHz. Досега също имаше разработки на модеми с подобни възможности, но те бяха предназначени за нуждите на бизнеса. Фактически, чипът на Qualcomm е първият 5G модем за смартфони, способен да поддържа гигабитови скорости – до 5Gbps.

Qualcomm очаква новият й чип Snapdragon X50 5G NR да навлезе в смартфоните за работа в мрежи от пето поколение през първата половина на 2019 г. На конференция в Хонконг компанията демонстрира работещ прототип на 5G смартфон със Snapdragon X50.

Устройството е създадено като референтен модел, който ще позволи на операторите да правят тестове в 5G мрежи и ще помогне на производителите да създадат собствени смартфони на база Snapdragon X50 5G. Новият модем Qualcomm поддържа петкратно по-висока скорост от 4G модемите, при запазване на консумацията на енергия на същото ниво.

Коментар