Samsung усвои 8-нм технологичен процес

До няколко месеца Samsung ще започне серийно производство на 8-нм чипове

Samsung завърши разработката на 8-нанометров технологичен процес за производство на полупроводникови чипове. На следващ етап компанията ще комерсиализира технологията, съобщи Yonhap News.

Новият технологичен процес предлага редица предимства. На първо място, това е подобрената с 10% енергийна ефективност на 8-нм чипове, в сравнение с 10-нанометровите. Освен това Samsung ще намали с 10% площта на чиповете, благодарение на по-тънкия технологичен процес.

По 8-нм технология ще се произвеждат чипове за мобилни телефони от висок клас, мрежови устройства, сървъри и дори оборудване за добив на криптовалута. Samsung планира да започне серийното производство на 8-нм чипове след няколко месеца.

Нещо повече, корейската компания, която се явява четвъртият по големина производител на чипове по поръчка, вече работи по 7-нм технологичен процес. През октомври миналата година компанията първа в сектора започна масово производство на чипове с използване на 10-нм технологичен процес.

Коментари по темата: „Samsung усвои 8-нм технологичен процес”

добавете коментар...

  1. Usera

    Ще трябва да се чака още няколко години … докато паднат надутите цени и да се изчистят от магазините за електроника остарелите продукти / стоки.

Коментар