Progress ще подкрепи учащи в неравностойно положение

Участниците в конференцията DevReach ще могат да си купят тениски, като набраните от тях средства ще бъдат дарени на стипендиантската програма„Готови за успех“

Progress обяви партньорство с Фондация BCause в рамките на конференцията за разработчици DevReach, която ще се проведе на 13 и 14 ноември в София. Участниците в събитието ще могат да подкрепят образованието на ученици и студенти, лишени от родителски грижи, като закупят специално създадени тениски.

„Равният достъп до образование за всички деца винаги е бил важна кауза за Progress в България”, коментира Тод Англин, главен евангелист и вицепрезидент „Връзки с разработчиците“ в Progress. „DevReach е страхотна възможност да помислим за младите хора, за които образованието е недостижима цел“, допълни той.

Участниците в DevReach ще могат да подкрепят програмата „Готови за успех“, като по време на събитието си закупят тениски със специален дизайн, произведени в лимитирана серия. Те ще имат избор от пет различни дизайна, с послания, насочени към разработчиците: Tech Rockstar, Hardcore .NET, JavaScript Jedi, Mobile Geek и Dev Master. Всички набрани средства от продажбата на тениски ще бъдат дарени на програма „Готови за успех“.

Инициативата подпомага ученици и студенти с изключителни постижения, които са загубили един или и двамата си родители. От старта на програмата преди 11 години досега са раздадени над 1148 стипендии на стойност от над 1 700 000 лева. През учебната 2017/2018 ще бъдат подпомогнати над 100 ученици и студенти.

Деветото издание на конференцията DevReach, която се организира от Progress, ще включва над 25 международни лектори и над 30 лекции с фокус върху последните тенденции в разработката на софтуер. Софтуерни разработчици от над 15 държави, сред които Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Норвегия, Италия, Израел и САЩ, ще посетят събитието. Всички билети вече са разпродадени.

Коментари по темата: „Progress ще подкрепи учащи в неравностойно положение”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Браво на експертина Петраки. Сега след като разкри играта “от до” на тия подли капиталисте можем да кажем – браво, точно така, нека децата да стоят свободни от дигиталното робство с деветте синджира и свободни и щастливи да ровят из кофите за боклук или да чакат социалните за безплатна супичка.

  2. Петраки

    Няма безплатен обяд 🙂 има Дигитално робство – зад добрите намарения винаги стоят бизнес интересите. Договори след дипломиране стипендиантите да са роби да работят във фирмата спонсор за 5-10 години на много по-ниска заплата, за да си изплатят обратно получената стипендия и също така да са изцяло зависими от фирмените продукти на фирмата спонсор тоест да не могат да работят с конкуренти продукти и технологии. Та те такива работи. Няма безплатен обяд 🙂

Коментар