Бизнесът използва все повече Интернет услугата Skype

Бизнесът използва все повече Skype
Ако вашата малка фирма търси начини за съкращаване на разходите от международни разговори, трябва да обърне внимание на тази безплатна услуга
13/03/2006
Над 85 милиона потребители по целия свят ползват безплатната услуга Skype. Броят им расте с около 100 хиляди на ден, сочат статистиките. По всяко време на денонощието има от 3,5 до 4 милиона активни потребители. Внушително, нали. За голяма изненада, огромната база от клиенти на Skype не са индивидуални потребители, а фирми, според изследвания.
Skype е услуга от тип VoIP (глас по Интернет протокол), която позволява провеждането на телефонни разговори по Интернет. Последната версия на софтуера поддържа и видео комуникация. Skype може да се изтегли безплатно от сайта на компанията. 200 милиона души досега са се възползваи от тази възможност.
Компанията продава на своя сайт и елементарен хардуер за ползване на улугата – предимно слушалки с микрофон, каквито можете да си купите и от всяко друго място. Но в скоро време положението ще се промени. Очаква се в магазините да се появи нов хардуер, разработен специално за Skype. Ще има дори продукти за малки и следни фирми – с десетина до няколкостотин служители.
Един от най-примамливите нови продукти ебезжичен Wi-Fi телефон за Skype от компанията Netgear. Устройството, наречено Skype Wi-Fi Phone е колкото мобилен телефон, идва със зареден софтуер Skype и позволява да провеждате разговори от всяка безжична Wi-Fi мрежа – у дома, в офиса или на обществено място, където има т.нар. горещи точки за безжична Wi-Fi комуникация (hot spots). LCD екранът на телефона показва версия на познатия интерфейс на Skype. Потребителите на този продукт могат да ползват удобни менюта чрез мини-джойстик, или да набират номерата от стандартната клавиатура на телефона.
Друга известна компания, Creative Technology, неотдавна представи своя телефон Creative Skype Internet PhonePLUS. Той се свързва чрез мрежов Ethernet кабел към маршрутизатор за широколентов достъп и позволява провеждане на разговори по Skype,без да е необходим компютър. Цетният екран на телефона с диагонал 2,5 инча показва менюто на Skype и бутони с пет посоки на движение за навигация и извършване на настройки.
В играта се включи и Panasonic Communications Co., която предлага безжични телефони за работа в двоен режим – по Skype и през местната телефонна централа (PSTN). Фирмата D-Link, също голям играч на пазара за мрежов хардуер, обяви Skype USB адаптер за телефони. С негова помощ потребителите могат да провеждат разговори по Skype от съществуващите жични или безжични телефони.
С предложение за бизнеса излиза компанията Actiontec.com. Нейният VoSKY Exchange е първият продукт, сертифициан от Skype, който работи като допълнение към учрежденската телефонна централа. Предназначен е за фирми с персонал от 10 до 300 служители. VoSKY Exchange се свързва към вътрешната телефонна централа на фирмата и позволява от всеки телефон в офиса да се провеждат входящи и изходящи разговори, при това без никакви други промени в централата.

Явлението Skype
Безплатна услуга
Skype е услуга за провеждане на телефонни разговори през Интернет; софтуерът може да се изтегли безплатно от сайта на компанията; необходими са ви слушалки, РС и достъп до Интернет
Кой я използва
над 85 милиона потребители по целия свят; всеки ден се увеличават с по 100 хиляди; изненадата – бизнесът е най-голям потребител
 Нови продукти за Skype  
Skype телефони – не ви е необходим РС;
– Skype адаптериза стандартните телефони;
Skype надстройки към телефонни централи 

Интересни предложения за бързо растящия Skype пазар идват и от компанията Auvi Technologies LLC. Между тях е безжичният телефон Auvi PHIP100 с VoIP възможност, микрофон, слушалка, високоговорител (за участие на повече хора в разговора) и Уеб камера. Auvi предлага още Skype адаптери за стандартни телефони и контролирани от компютър Skype телефонни устройства. Продуктите на Auvi използват изводите за слушалки и микрофон на звуковата карта на персоналния компютър, за разлика от повечето други Skype продукти, които използват USB. Това дава някои предимства, едно от които е ниската цена.Освен това, ако слушате музика и вдигнете телефона, за да се обадите или да отговорите на позвъняване от Skype, устройството на Auvi може автоматично да изключи музиката. Когато затворите телефона, музиката отново се връща. Но най-голямото предимство ще се появи, когато Auvi добави в продуктите си възможност за Skype разговори през телефонната централа, вкл. и конферентна връзка между разговори по Skype и през телефонната мрежа.

по темата: „Бизнесът използва все повече Интернет услугата Skype”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Имате Skype?Купи ваучър!
    http://www.skypeout-bg.com

Коментар