Microsoft строи хобитски къщички за служителите

Къщичките са проектирани за най-малко 20 години живот и ще се разширяват с растежа на дърветата, върху които са изградени (снимка: Microsoft)

Няколко дървени къщички, подобни на хобитските домове от трилогията на Питър Джаксън, е построила Microsoft за своите служители, за да създаде усещане за домашен уют, съобщи TheVerge. Вместо вкопани в земята обаче, къщичките са кацнали на дърветата.

Към момента са изградени три дървени къщи: две от тях са отворени, а третата е затворена и се очаква да бъде завършена по-късно през годината. Предвидени са заседателни зали, които служителите могат да използват за работа, освен ако не предпочитат други места в къщичките.

Архитект на къщите е Пийт Нелсън, известен със строителните си работи в телевизионното шоу Treehouse Masters. Сградите са проектирани за най-малко 20 години живот и ще се разширяват с растежа на дърветата, върху които са изградени.

Дървените къщички са част от т.нар. външните квартали на Microsoft, свързани със сградите в кампуса на компанията в Редмънд. Те разполагат с водоустойчиви пейки, люкове, които скриват електрическите контакти, непромокаеми люлеещи се столове, камини, дървени козирки и Wi-Fi мрежа.

За обитателите на къщичките са предвидени още кафене, което се разширява навън, и барбекю-ресторант, вграден в контейнер.

Microsoft планира ремонтни работи и проучва мнението на служителите, за да разбере какво им е най-интересно. Някои служители казват, че ако им се отдаде възможност, биха работили повече навън, сред природата.

Коментар