Момче изчезна след забрана за игри

15-годишно канадско момче избяга от дома си, след като неговите родители му забранили да играе на геймърската конзола Xbox 360. Корпорацията Microsoft, която продава конзолата, обяви награда от 19 400 щатски долара информация по случая.
Брендън Крисп е напуснал на 15 октомври дома си в град Бари, на около един час път с кола от Торонто. Родителите забранили на младежа да играе на Xbox 360, притеснени от прекомерното му увлечение по Call of Duty 4: Modern Warfare, разкрива Ройтерс.
Полицията и доброволци претърсват местността около града, но засега не откриват следите на Крисп.
Microsoft сътрудничи на властите в издирването на изчезналия геймър. Подробности за помощта, която оказва софтуерната корпорация, не са изнесени.
Предполага се обаче, че полицията е изискала от Microsoft достъп до регистрите на услугата Xbox Live, за да установи кои са онлайн партньорите на Брендън Крисп.
Случаят с канадския младеж потвърждава опасенията на медиците, че онлайн игрите създават зависимост у подрастващите. Американската медицинска асоциация призовава родителите строго да контролират достъпа на децата до интернет и геймърските конзоли.

Коментар