Cisco купува BroadSoft за 1,9 млрд. долара

Cisco сключи втората най-голяма сделка в историята си, купувайки BroadSoft

Мрежовият гигант Cisco обяви официално, че придобива разработчика на софтуер за телекомуникационни системи BroadSoft за сумата от 1,9 млрд. долара, или 55 долара за акция, което е с 2% по-скъпо от стойността на ценните книжа при затваряне на борсата на 20 октомври. В същия ден обаче акциите на BroadSoft се покачиха с 31% след появилите се слухове за сделка.

BroadSoft разработва т.нар. система за обединени комуникации, която обединява видео, глас, съобщения, съвместно използване на екрани, споделяне на файлове и конференциии в рамките на онлайн приложения. Компанията създава също софтуер за кол центрове и съвместна работа на групи, като оперира в 80 страни по света.

Очаква се Cisco да финализира сделката през през първото тримесечие на 2018 г., след което екипът на BroadSoft ще се присъедини към подразделението Cisco Unified Communications Technology Group. Това поглъщане ще позиционира Cisco на новия за нея пазар на облачни комуникационни продукти и услуги, коментират анализатори от William Blair & Co.

В частност, сделката ще засили позициите на Cisco в продажбите на системи за обединени комуникации на големи телекомуникационни оператори, коментира Ройтерс. Cisco и BroadSoft имат множество общи клиенти, а сделката помежду им ще позволи на техните клиенти да взаимодействат по-добре с потребителите, подчертават от мрежовата компания.

Придобиването на BroadSoft се явява осмата покупка на Cisco от началото на 2017 г. и втората по големина след тази с разработчика на корпоративен софтуер AppDynamics за 3,7 млрд. долара. По-рано този месец Cisco обяви юбилейна покупка номер 200 в цялата си история – тя бе на разработчика на системи за машинно обучение Perspica.

Коментари по темата: „Cisco купува BroadSoft за 1,9 млрд. долара”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    p/e = 0
    т.е.
    никога няма да си избиеш инвестицията

Коментар