Apple сключи мега сделка с General Electric

Настъплението на Apple на корпоративния пазар продължава с мега сделка с General Electric

Apple спечели нов голям клиент в стремежа си да се наложи като доставчик на корпоративния пазар. Американският промишлен гигант General Electric (GE) е готов да закупи Mac компютри за всички свои служители, а освен това двете компании започват тясно партньорство в разработката на мобилни приложения за индустриални системи.

Според официално изявление от GE, всички служители на компанията – около 330 хиляди души – ще получат възможност да използват ноутбуци и настолни компютри от Apple като алтернатива на Windows системите. Нещо повече, iPhone и iPad ще станат предпочитани за персонала на GE, който използва мобилни устройства за работни цели.

По-рано IBM прехвърли около 100 хиляди от своите служители на Mac компютри. Първоначално компанията имаше опасения, че Mac техниката ще й струва по-скъпо отколкото традиционните РС на база Windows, но практиката показа, че разходите за обслужване на Windows компютри са по-големи.

Според оценки на IBM, за четиригодишен срок на експлоатация всеки епълски компютър, заменил Windows PC, може да спести на компанията до 543 долара. По този повод The Register отбелязва, че ситуацията на корпоративния пазар се е променила и за Microsoft е все по-трудно да предлага комплексни решения.

В последните години Apple се активизира в корпоративния сектор, като сключи партньорства с над 40 ИТ доставчици, за да подобри възможностите за използване на своите устройства за бизнес цели.

През юни 2014 г. компанията започна партньорство с IBM с цел създаване на нов клас бизнес приложения за iPhone и iPad, които се възползват от опита на IBM в анализа на данни и облачните изчисления. IBM, от своя страна, започна да продава мобилни устройства на Apple на корпоративни клиенти по цял свят.

В края на август 2015 г. Apple обяви партньорство и с Cisco, което цели да опрости взаимодействието на смартфони и таблети Apple с продуктите на мрежовата компaния, вкл. системите за видеоконференции като WebEx. Тези ходове на Apple доведоха до рязко увеличаване на приходите й от корпоративния сегмент на пазара.

Коментари по темата: „Apple сключи мега сделка с General Electric”

добавете коментар...

  1. Муни

    Да, интересна новина. Windows -> Mac, а следващата оптимизация ще бъде от Mac към Linux 🙂

  2. Anonymous

    Лоша новина за M$.

Коментар