Samsung оприличи OLED TV на вкиснат плодов сок

Samsung сравни OLED панелите с плодов сок, който с течение на времето вкисва

Технологията на дисплеите с органични светодиоди (OLED) принципно не е подходяща за използване в телевизори, твърдят представители на Samsung, цитирани от корейското делово издание The Unvestor.

Samsung набляга на QLED (дисплеи с квантови точки), докато основният му конкурент LG гради бъдещето си около OLED технологията. Критиките на Samsung към OLED очевидно са насочени към LG.

Според експертите на Samsung, дисплеите OLED са подходящи за устройства с относително кратък срок на експлоатация, като смартфоните например, тъй като са податливи на т.нар. изгаряне на екрана (screen burn-in). Мониторите и телевизорите имат по-дълъг живот и затова не е оправдано в тях да се използват OLED панели.

OLED телевизорите прегарят, тъй като панелите им са направени от органични материали, пише The Investor, позовавайки се на източници от Samsung. Компанията сравнява този тип телевизори с плодов сок, който вкисва с течение на времето.

Телевизорът е център за домашно развлечение и се използва дълго време. Ето защо Samsung набляга на дълготрайността на своите телевизори. 

LG, от своя страна, коментира лаконично, че нейните OLED телевизори оглавяват потребителските рейтинги в 11 държави по света.

Коментари по темата: „Samsung оприличи OLED TV на вкиснат плодов сок”

добавете коментар...

  1. БОЖЕ!!!

    С АНЦУНГ да дават акъли и критики на LG?
    Това е все едно Форд да дават акъли на Мерцедес!

  2. Бай

    Samsung да си гледат онова недоразумение което наричат QLED и да не дават коментари за технологии ,от които се отказаха защото били “изчерпани и нямало какво повече да се постигне”.

  3. :)

    Колкото и да се опитват да наложат недоклатените си QLED дисплей, няма как да достигнат черното на OLED-a. Аз също по коледа си взех KS7002 и съжалявам, че не си взех OLED. Но тази коледа ще оправя пропуска си.

  4. Иван

    10 000$, ти май си нямаш и представа от телевизори. Няма страхотен LED дисплей. Погледни го на тъмно 😉 Няма и база са сравнение м/у двата. В къщи съм с KS9000 и съжалявам, че не си взех OLED за същите пари.

  5. Той

    Вярно е. OLED-дисплеите се славят с изгарянията си, затова ги купуват много малко хора, като оставим настрана и космическата им цена. Това до някаква степен се оправя със скрийнсейвъри, но защо да даваш минимум $ 10 000 за изгарящ OLED, когато за такава сума може да си купиш страхотен LED-дисплей?

Коментар