Foxconn гласи Sharp за Топ 5 при смартфоните

Foxconn ще направи всичко възможно, за да превърне Sharp във водещ играч на световния пазар за смартфони, след като неотдавна пое контрола върху японската компания, съобщи китайското издание Economic Daily News.

Планът предвижда разширяване на позициите на Sharp на пазара за мобилни телефони и извоюване на място в Топ 5, където в момента са Samsung, Apple, Huawei и още две китайски компании.

Съгласно вътрешно споразумение между Foxconn и Sharp, двете компании ще сформират глобален екип от над 4000 специалисти за R&D, производство, маркетинг, управление на бранда, логистика и следпродажбено обслужване.

С поддръжката на Foxconn, който е най-големият производител на ИТ продукти по поръчка на други компании, вкл. основен партньор на Apple, Sharp ще започне вълна от проекти, за да постигне ръст на китайския пазар. В частност, компанията ще предложи серия пълноекранни смартфони както за Китай, така и на други пазари.

Sharp изпитваше сериозни затруднения в бизнеса, преди да бъде на практика придобита от Foxconn, който купи мажоритарен дял в компанията. С огромните си ресурси, Foxconn иска да възстанови позициите на японския бранд на традиционни за него пазари като телевизорите и същевременно да го наложи при мобилните телефони.

Коментар