Maк клонингите атакуват с подобрения

Производител на Maк клонинги обнови линията си в момент, когато се опитва да стигне до извънсъдебно споразумение с Apple.
Компанията Psystar добави в новите си модели възможности, които липсват в оригиналните макове. Компютрите са наречени Maк клонинги, защото могат да работят с операционна система Mac OS X – нещо, с което Apple не е съгласен.
Blu-ray устройство и графична карта Nvidia 9800GT са допълненията в моделите на Psystar. От компанията даже се заядоха с Apple, като припомниха изказване на Стив Джобс, че Blu-ray е източник на проблеми, поради което “ябълката” отложи внедряването на технологията в своите компютри.
Psystar обаче се осланя на факта, че Blu-ray е победител във войната на форматите за видео с висока резолюция и вече се използва широко. Би било нечестно потребителите на Mac OS X да останат без достъп до технологията, допълват от производителя на клонинги.
Новата видеокарта карта Nvidia 9800GT пък превъзхожда използваното от Apple решение Nvidia 8600GT, посочват още от Psystar.

Коментар