Brother пуска лазерни устройства Toner Benefit

Лазерният принтер HL-1222W ще се предлага на цена 189 лв. с ДДС и стартов тонер за 1500 страници

Японската компания Brother планира да пусне на пазара нов тип лазерни устройства под името Toner Benefit. Подобно на популярните модели Ink Benefit, използващи мастилено-струйна технология, новите лазерни модели ще работят с оригинални консумативи с много ниска цена.

Себестойността на всяка отпечатана страница с Toner Benefit ще стане няколко пъти по-малка, в сравнение с тази при предлаганите в момента на пазара лазерни устройства, обявиха от компанията.

Новата линия ще се появи на пазара още през ноември с два модела от начален клас с атрактивни цени. Лазерният принтер HL-1222W ще се предлага на цена 189 лв. с ДДС и стартов тонер за 1500 страници, а мултифункционалното устройство DCP-1622W ще струва 279 лв. с ДДС, също с тонер за 1500 страници.

Мултифункционалното устройство DCP-1622W ще струва 279 лв. с ДДС, също с тонер за 1500 страници

Двата модела имат еднаква скорост на печат от 20 стр./мин., разполагат с входна тава за 150 листа и поддържат безжична връзка. Те използват един и същи консуматив – тонер касета TN-1090 с капацитет за до 1500 страници, която ще струва 44 лв. с ДДС. Гаранцията, като при всички печатащи устройства Brother, е 3 години след онлайн регистрация.

„С новата серия Toner Benefit Brother променя концепцията при лазерните устройства. За нас е важно, че можем да предоставим на малкия бизнес устройства, които предлагат себестойност на печат от 3 стотинки на страница и то още в началния клас модели”, каза Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг” в Brother България.

Коментар