Huawei отваря своя AppStorе за потребителите в Европа

Huawei ще подкрепи силните си позиции в Европа и с магазин за мобилни приложения

Успехите на Huawei на пазара за смартфони в Европа подтикват компанията да направи следваща стъпка – отваряне на своя AppStore за потребителите на Стария континент. Очаква се това да стане в началото на 2018 г.

Според редица анализатори, Huawei скоро ще изпревари Apple от второто място при най-големите производители на смартфони. При това, китайският производител практически отсъства от пазара в САЩ.

На пазара в Европа обаче компанията има изключително силни позиции, а близките й планове ще засилят нейното присъствие на Стария континент. В началото на следващата година компанията ще отвори своя магазин за мобилни приложения AppStore и за потребителите в Европа, стана ясно на конференцията Eco-Connect Europe в Берлин.

Този ход на Huawei е знаков. За първи път компанията отваря магазина си за приложения отвъд пределите на Китай. Това също така е потвърждение за силните позиции на Huawei на европейския пазар.

В допълнение към AppStore, китайският производител ще предложи в Европа и услугата Huawei Video Service, която ще бъде безплатна. Освен това компанията обяви планове да изгради съвместно с партньори екосистема за цифрова трансформация в услуга на бизнеса.

Коментар