SkyHawk AI е първият HDD с изкуствен интелект

SkyHawk AI може да записва едновременно 64 потока от камерите за видеонаблюдение

Производителят на твърди дискове Seagate обяви ново устройство, за което твърди, че е първият на пазара HDD, създаден специално за използване в системи за видеонаблюдение с изкуствен интелект.

Моделът SkyHawk AI се отличава с висока производителност, която му позволява да се справи с интензивното натоварване в системи с едновременeн запис и анализ на потоци данни от няколко камери с висока резолюция.

Според анализатори, пазарът на оборудване за видеонаблюдение ще продължи да расте бързо в близките години. При това, ще се увеличава ролята на изкуствения интелект, особено в приложенията за дълбоко обучение, които се ползват за разпознаване на лица и отклонения в поведението.

Твърдият диск SkyHawk AI пасва идеално на тези задачи. Устройството във формат 3,5 инча ще се предлага с капацитети 8 и 10 терабайта (TB) и има потенциал да запише до 550 TB за една година.

Производителността на AI диска е достатъчна за запис едновременно на 64 потока от данни. Устройството разполага с интерфейс SATA 6Gbps и кеш памет с обем 256 мегабайта (MB).

Доставките на SkyHawk AI вече започнаха. Seagate продава диска с 5 години гаранция. Моделът ST8000VE0004 с капацитет 8TB струва $350, докато ST10000VE0004 с 10TB е достъпен за $450.

Коментари по темата: „SkyHawk AI е първият HDD с изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. :)

    значи сега изкуствен интелект, до година ще го направим естествен интелектЯ …. Вярно е малоумна статията!

  2. Аман от тъпи статии с безумно съдаржание ...

    Аман от тъпи статии с безумно съдаржание …

  3. yomama

    вече всеки ред код е “AI” …

Коментар