Проверяват за пиратство асемблатори на компютри

Полицейска проверка в асемблаторска фирмa от София установи продажба на компютърни системи с предварително инсталиран нелицензиран софтуер. Акцията беше извършена вчера със съдействието на Сдружението на издателите на бизнес софтуер (BSA).
При проверката от офиса на Л.Т. ООД е иззет клиентски компютър с нелицензирани копия на програми от компании-членки на BSA. Компютърната конфигурация е иззета като доказателство и е образувано дознание за престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс.
Напоследък са зачестили случаите на продажба на компютри с инсталирани нелицензирани копия на програми. По този начин недобросъвестни търговци прехвърлят риска от използването на пиратски софтуер на своите клиенти, заявиха от BSA.
Сдружението започва активна кампания за ограничаване на негативното и обществено опасно явление”. Наред с интензивна програма за правоприлагане съвместно с органите на полицията и данъчните служби, се предвиждат и информационни мероприятия за повишаване на бизнес етиката на търговските дружества, занимаващи се с асемблиране и продажба на компютърни системи.
Инициативата, започнала вчера с полицейска акция, ще продължи в следващите 12 месеца, съобщиха от BSA.

по темата: „Проверяват за пиратство асемблатори на компютри”

добавете коментар...

  1. данъкоплатец

    Ало полицаите, не ви плащам да защитавате правата на Бил Гейтс. Плащам ви да гоните трафиканти, убийци, изнасилвачи, крадци и всяка друга паплач.

Коментар