Broadcom готви оферта от $100 млрд. за Qualcomm

Сливане на Broadcom и Qualcomm може да формира компания за чипове на стойност 200 млрд. долара

Американският разработчик на мобилни чипове Qualcomm може да получи в близките дни предложение за изкупуване на стойност 100 млрд. долара от конкурента Broadcom, съобщават източници като Блумбърг и Ройтерс.

Broadcom е мощна корпорация, специализирана в интегралните схеми за комуникационни устройства. Qualcomm, от своя страна, е водещ играч на пазара за чипове за мобилни устройства, вкл. процесори и модеми.

Евентуалната покупка на Qualcomm от Broadcom се очертава като сделката на века на пазара за чипове. Очаква се кандидат-купувачът да предложи $100 млрд. и дори повече в кеш и акции.

Сливане на Broadcom и Qualcomm би довело до създаване на технологичен гигант  с пазарна капитализация около $200 млрд. Обединената компания ще се нареди веднага след Intel и Samsung на пазара за чипове.

Broadcom се явява голям доставчик на Wi-Fi решения, докато Qualcomm активно развива направлението мрежови модеми. Двата типа чипове се ползват в най-различни устройства – от смартфони и таблети до умни автомобили и IoT устройства.

Засега двете компании не са коментирали официално информацията за сделка. Според осведомени източници, сливането може да бъде обявено през уикенда или в началото на следващата седмица.

Коментари по темата: „Broadcom готви оферта от $100 млрд. за Qualcomm”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Купувача има само 5 млрд кеш.

  2. Anonymous

    купувачът да предложи $100 млрд. и дори повече в кеш и акции.

Коментар