Пускат зарядни станции през 120 км в Европа

Няколко от водещите автомобилни производители планират да изградят в Европа до края на десетилетието мрежа от 400 станции за бързо зареждане на електромобили, съобщи през седмицата Ройтерс.

Мащабната инициатива, за която се разчу още преди една година, цели да стимулира покупките на електрически коли. Според последните информации, изпълнението на плана вече е започнало.

В създаденото съвместно предприятие IONITY влизат BMW AG, Daimler AG, Ford Motor Co и Volkswagen (вкл. Audi и Porsche). Очаква се първите 20 станции да бъдат отворени в Германия, Австрия и Норвегия още до края на годината.

Местата за станциите се избрани така, че разстоянието между тях да бъде около 120 км. През следващата година броят на зарядните станции ще нарасне до 100, а към 2020 г. ще достигне 400.

Всяка колонка съответства на приетия в Европа стандарт „Combined Charging System” и ще може да обслужва натоварване с мощност 350 кВт. На станциите ще бъде обезпечена възможност за цифрови плащания от страна на клиентите.

Ръководството на IONITY вярва, че появата на първата общоевропейска мрежа от станции за бързо зареждане ще изиграе съществена роля за формиране на пазара на електромобили.

Коментари по темата: „Пускат зарядни станции през 120 км в Европа”

добавете коментар...

  1. Фофу

    фифи ако беше прочел/а малко по-фнимателно щеше да забележиш следующото – “Всяка колонка съответства на приетия в Европа стандарт „Combined Charging System” и ще може да обслужва натоварване с мощност 350 кВт”

    350 кВт повярвай ми съответства на доста повече от един автомобил на една колонка в един и същи момент.

  2. фифи

    Това означава че в един и същи момент ще се зареждат 400 автомобила в цяла Европа.
    Много са бе, какво е това разхищение.

  3. Фофу

    Твоите може да пътуват с катъри, ваша си работа. Аз се надявам моите да са с електромобили.

    Умряха печалбите на мама Раша от петрол и сега с всички сили да плюем по електромобилите.

  4. Anonymous

    Бате Серго ще играе в новия филм “На всеки 100 километра”. Ще е просто прекрасно, да тръгнеш с кола за Мюнхен… Блазе на внуците ни – отново ще пътуват екологично – с катъри…

Коментар