Мобилен рекордер Prestigio предлага музика, видео и TV

Ново портативно устройство на Prestigio ще разнообразява ежедневието на хората с музика, филми, радио и телевизия, независимо къде се намират. Portable Multimedia Recorder 701 (PMR) идва в стилен тъмно сив корпус с компактни размери, “зареден” с последните технологии, съобщиха от представителството на компанията у нас.
Вграденият твърд диск има капацитет 20 GB или 30 GB, достатъчен за съхранение съответно на 30 филма/6000 песни или 45 филма/9000 песни. Потребителите могат да гледат видео и телевизия (чрез вградения аналогов TV тунер) на кристално чистия дисплей Samsung с 16,7 млн. цвята, резолюция 320х240 пиксела и диагонал 3.5 инча. Това е възможно дори на открито с помощта на антената от комплекта.
В домашни условия, потребителят на Prestigio лесно може да свърже устройството към телевизор. Нещо повече, TV тунерът записва от произволна програма, без намеса по предварително зададен график (само за една програма). Запис се осъществява и от произволен външен видеоизточник (видеорекордер, видеокамера и др.), благодарение на наличните композитни входове.
Продуктът дава възможност за съхранение и на любими радиопрограми, записани в реално време. PMR 701 поддържа широка гама от мултимедийни файлове: видео формати MPEG-1/2/4, ASF, AVI (DivX 3.11/4.x/5.x, XviD), WMV9 и MP4; аудио формати MP3, WMA9, AC3, AAC и OGG; и графични формати JPG, BMP и GIF. При по-екзотични формати на помощ идва софтуерът за конвертиране, включен в комплекта.
За по-ефективно използване на наличното дисково пространство, към PMR 701 може да се свърже произволно USB устройство (флаш памет, цифрова камера и др.) и файловете да се възпроизвеждат директно от него.
В списъка на възможности за забавление на PMR 701 присъстват още създаване на слайдшоу с изображения и четене на електронни книги. Работата с продукта е максимално улеснена, благодарение на петпосочния джойстик и меню изцяло на български. Поддържат се още субтитри и файлови имена на кирилица.
Литиево-йонната батерия на PMR 701 осигурява до 6 часа възпроизвеждане в режим видео и до 12 часа в режим аудио.
Като цяло, Prestigio Portable Multimedia Recorder 701 е своеобразен мултимедиен виртуоз. Продуктът се предлага с 2-годишна гаранция на цена 660 лв. с ДДС (за 20 GB модел).
Същевременно, Prestigio обяви, че предлага уникалния външен USB диск в джобен формат Pocket Drive в нова форма и с увеличени капацитети. Тежащият само 110 грама продукт вече е с правоъгълна форма и се доставя в луксозна кутия, подходяща за подарък.
Малките външни дискове без аналог на пазара, по думите на компанията, предлагат място за съхранение 30, 40 и 60 GB – до три пъти повече в сравнение с първата версия на продукта. Тези параметри по-добре посрещат нуждите на съвременните потребители от много място за съхранение на мултимедийни файлове.
Prestigio Pocket Drive се продава с 2-годишна гаранция на цени 212 лв., 261 лв. и 339 лв. с ДДС съответно за моделите с 30, 40 и 60 GB.

Коментар