Нови възможности в базата данни на Oracle

Разширени възможности за клъстеризация и автоматизация на центровете за обработка на данни са достъпни в Oracle Database 11g, обявиха днес експерти от българския офис на софтуерната компания. В допълнение, са развити възможностите за управление на работното натоварване и консолидирането на информацията, както и за защита на лични и класифицирани данни, стана ясно на технологичния ден на Oracle.

Системата за управление на бази данни Oracle Database 11g предлага над 400 функционалности за справяне с ежедневни предизвикателства като бързото нарастване обема на данните и управление на промените в компанията.

„Oracle Database и най-вече последната версия Oracle Database 11g помага на организациите ефективно да управляват корпоративната информация, да анализират по-добре дейността си и бързо да се приспособят към все по-променящата се конкурентна среда”, заяви Даниела Миланова, старши консултант продажби в Оракъл България.

Решение на HP и Oracle, системата HP Oracle Database Machine, е предназначено за хранилища от данни с изключително високо бързодействие. Машината се състои от грид от сървъри на база данни на Oracle и грид от сървъри за управление на дискови масиви HP Oracle Exadata Storage Servers.

Конфигурацията на масивите елиминира забавянето в комуникацията между сървърите на базата данни на Oracle, което е изцяло иновативен подход при работа с дискови масиви чрез обмен на по-малък обем данни, коментира Даниела Миланова. В резултат на това не се изискват промени в съществуващите заявки към приложенията и се гарантира максимално бързодействие при работа с големи обеми от данни, управлявани от Oracle Database.

Коментар