Apple Pay Cash превежда пари през Messages

Потребителите на приложението Messages могат да си превеждат пари чрез функцията Pay Cash

Apple лансира нова услуга Pay Cash за превод на пари между потребители на приложението Messages. В момента функцията е достъпна за участниците в бета тестове на iOS 11.2 на територията на САЩ.

Служители на Apple тестват Pay Cash от октомври тази година. Компанията планира да пусне масово услугата заедно с излизане на операционните системи iOS 11.2 и watchOS 4.2, които в момента са на етап бета версии.

Apple Pay Cash работи чрез приложението Messages и позволява бързо превеждане на пари директно между потребители на месинджъра. Тази нова платежна възможност е ориентирана основно към потребителите на iPhone, но също така е достъпна за смарт часовника Apple Watch.

Apple Pay Cash е ориентирана основно към потребителите на iPhone, но е достъпна за смарт часовника Apple Watch

Парите се превеждат чрез привързана към услугата дебитна или кредитна банкова карта, а получената сума се зачислява в карта към приложението Wallet, от което могат да се извършват покупки или да се изпращат пари към банка.

Трябва да се има предвид, че превеждането на пари чрез дебитна карта е безплатно, докато при транзакции с кредитна карта се удържа комисионна в размер на 3%.

Коментар