Intel създава подразделение за графични процесори

Intel иска да постигне големи неща на графичния пазар с привличането на Раджа Кодури от AMD

Intel ще конкурира AMD и Nvidia на пазара за самостоятелни (дискретни) графични карти. За да релизира плана си, корпорацията от Санта Клара привлече в редиците си Раджа Кодури, ключов специалист по графични решения в AMD Radeon Technologies Group.

Вчера Intel съобщи официално, че Раджа Кодури е назначен за старши вицепрезидент и главен архитект на новосъздаденото подразделение Core and Visual Computing Group. Задачата пред мениджъра е да разработи семейство високопроизводителни дискретни графични решения за различни приложения като геймърски РС, ускорители за суперкомпютри и др.

Решенията ще се базират на различни архитектури и интелектуална собственност на Intel, а крайните продукти ще се използват за обработка на графика, суперкомпютърни изчисления, изкуствен интелект и в други перспективни направления.

По-рано този месец Intel представи първите си процесори с GPU от AMD, които също бяха определени като дискретни. Тези две събития, разделени във времето от няколко дни, разкриват процес на сериозни промени в компанията. Очевидно, Intel ще инвестира в графични процесори, а наемането на специалист на Кодури свидетелства за големи амбиции в тази област.

Коментари по темата: „Intel създава подразделение за графични процесори”

добавете коментар...

  1. Станислав

    Пак ли… 😀

  2. Anonymous

    Конкуренцията(intel,amd,nvidia) ще фалира някой.

  3. Мадури

    Предател

Коментар