ДАИТС награди млади български учени

Грамоти за най-добри доклади получиха млади български учени, които представиха своите трудове по време на форума Телеком 2008 във Варна, преминал под мотото „Електронните съобщения в служба на обществения интерес”.
Габриела Атанасова, Николай Атанасов и Гергана Ангелова бяха отличени от председателя на ДАИТС Пламен Вачков за представените в съавторство доклади: „Резултати от измерване плътността на мощност за диапазон 800–3000 MHz в градска среда”, „Параметрична зависимост на SAR в плосък фантом от размер на FDTD клетка” и „Изследване на модите в обемен резонатор в зависимост от броя времеви стъпки в електромагнитни моделирания с FDTD метод”.
Второто място си поделят Ваня Иванова за доклада „Проучване на отношението на потребителите към 3G услуги в мобилните комуникации” и Камелия Николова за разработката „Изследване на ниско чувствителни цифрови фазови вериги с дробно време на закъснение”.
"Добре е, че и на правителствено ниво се осъзнава нуждата от изграждане на технологични паркове, където младите хора да поддържат приложните изследвания", каза Пламен Вачков.
За първа година Организационният комитет на Националната конференция с международно участие „Телеком” 2008 награждава с грамоти млади автори до 35 години за най-добро представяне в областта на телекомуникациите.

Коментар