Захари Бахаров е собственик на първия HP Pavilion dv5 в България

На специално събитие снощи HP представи първия модел преносими компютри от потребителската серия HP Pavilion, който ще се предлага на българския пазар от началото на месец ноември. Над 400 гости имаха възможността да се запознаят с характеристиките на модерните компютри, както и да се забавляват с атракциите, организирани от домакините. Специалният гост на събитието – младият български актьор Захари Бахаров, бе приятно изненадан от НР България и стана първият официален собственик на HP Pavilion dv5 в България.

„Освен, че НР Pavilion dv5 ще плени потребителите със стилен дизайн и безброй възможности за забавление, това е и преносим компютър, който ще им помогне да разработят идеите и да развият таланта си” – каза Саша Безуханова, Генерален директор на НР България. “Искахме първият НР Pavilion dv5 да е собственост на млад, талантлив и успешен българин и затова се спряхме на Захари.”
HP Pavilion dv5 Entertainment Notebook PC съчетава опита и постиженията на компанията по отношение на технологията за преносими компютри и дизайн и ще се предлага в девет, специално разработени за българския пазар конфигурации. 
HP Pavilion dv5 е украсен с лъскаво металик покритие Mesh Imprint, хромови тъч-бутони и интуитивен достъп до телевизия, снимки, филми и музика навсякъде и по всяко време. За потребители, търсещи идеалния баланс между мобилност, производителност и размер на екрана, HP Pavilion dv5 предлага 15.4-инчов монитор, изящен дизайн и безкрайни възможности за развлечение с допълнителни видеокарти от NVIDIA и ATI.
Вдъхновени от бъдещите модни тенденции и подробно изследване на потребителските нагласи, моделите HP Pavilion dv5 поставят нов стандарт в дизайна на преносимите компютри с иновации като Mesh Imprint и невидимите хромови тъч-бутони, които стават напълно интерактивни при включване на компютъра. Гладки линии, допълнителни възможности на дисплея с HP BrightView Infinity технология и широк формат, както и клавиатури в същия цвят създават впечатление за елегантност и компактност.
Новата серия HP Pavilion dv5 предлага на потребителите избор между процесори AMD и Intel и високоскоростен eSATA интерфейс за достъп до външни устройства за съхранение на информация. Серията включва също и вградена технология HP ProtectSmart Hard Drive Protection, която досега се предлагаше само на мобилните компютри, предназначени за бизнеса. Технологията автоматично засича дали преносимият компютър е изпуснат и по време на падането спира въртенето на твърдия диск, което предотвратява загубата на файлове и данни при последвалия удар.
Съчетавайки външен стил и вътрешна мощ, новата серия HP Pavilion dv5 предлага широка гама от функции, отговарящи на нуждите на всеки потребител.
Цени и наличности
HP Pavilion dv5 ще се предлага в България от началото на месец ноември на начална цена от 649 евро с ДДС.

Коментар