Два гимбала на специални цени за Cyber Monday

Гимбалите се използват все по-често, за да осигурят гладки кадри от смартфона или камерата

Модерните ръчни стабилизатори за фото- видеокамери обещават заснемане на гладък кадър, дори когато тичате с висока скорост. За разлика от традиционните стабилизиращи устройства, които могат да бъдат нестабилни и трудни за обучение, уредите от типа гимбал (gimbal) сякаш решават всички проблеми.

Първоначално тези устройства стабилизираха заснемането с дронове, но след това започнаха да се използват с камери и смартфони. Гимбалът стабилизира движението в 3 оси: наклон, преобръщане и преместване, така че камерата да остане много стабилна и да ви позволи да заснемете гладки кадри, с професионално качество.

Гимбал устройствата стават все по-популярни, благодарение на повсместното увлечение по снимането на видео и намаляването на цените им. Така например, в днешния Cyber Monday, който продължава глобалната кампания Black Friday, някои модели гимбали се предлагат на значително понижени цени. Ето два гимбала от онлайн магазина Tomtop с различно предназначение и с отстъпки от около 40%:

Триосовият ръчен стабилизатор Zhiyun Smooth-Q е предназначен за използване със смартфони с диагонал на екрана от 3,5 до 6 инча. С тегло от само 450 грама това устройство е леко колкото бутилка Кока-Кола. Вградената литиево-йонна батерия 26650 мАч поддържа работата на гимбала в продължение на 12 часа. Устройството разполага с бутони за снимки/видео, увеличение/намаление, задна камера/селфи.

Гимбалът може да поеме максимален товар от 220 грама, което ще ви позволи да добавите към смартфона и някои фотографски аксесоари. Работи при температури от -15℃ до +45℃. Обявената цена е достъпна както от китайски, така и от германски склад. В рамките на деня Zhiyun Smooth-Q е достъпен само за $104,00, което е намаление от 39% от нормалната цена на устройството, според информацията в сайта на Tomtop.

Професионалният триосов гимбал Zhiyun Crane V2 също се предлага с огромна отстъпка днес. Моделът а предназначен за използване с камери от сериите Sony A7, Panasonic Lumix, Canon M, Nikon J и др. Благодарение на магнитните енкодери, прикрепени към всеки мотор, този гимбал може да усеща всяка промяна в интервал от 0,02 градуса, отбелязва производителят. Това е първият ръчен гимбал с интерфейс CCI (Camera Control Interface), който позволява затворът и фокусът на камерата да се управляват чрез бутони, разположени на дръжката.

Иновативно гнездо за батерии приема 18650 мАч и 26500 мАч батерии, които осигуряват съответно 6 и 12 часа работа на гимбала. Това е първият в индустрията гимбал с три 32-битови микроконтролера (MCU), работещи паралелно на 4 килохерца. Вграденият безжичен модул може да се свърже с отдалечения контролер на Zhiyun или със смартфон приложение за управление и ъпдейти. Цената на Zhiyun Crane V2 днес е $450 при доставки от Китай и Германия, което е намаление от 41% спрямо регулярната цена на устройството.

Коментари по темата: „Два гимбала на специални цени за Cyber Monday”

добавете коментар...

  1. поръчвам си 4, ако едната се счупи

    селфи пръчка/клон за 450$
    ха-хаха-хахаха

Коментар