Microsoft и SAP интегрират облачните си решения

Microsoft и SAP съвместно ще разработват и предлагат на пазара клауд решения

Microsoft и SAP обявиха партньорство, в рамките на което двете компании ще използват и продават взаимно облачните си услуги.

Клауд платформата SAP HANA Enterprise Cloud ще бъде интегрирана в услугите на Microsoft Azure, така че клиентите да могат да пускат SAP S/4 HANA в сигурен управляем облак. Интеграцията ще им даде достъп до всички предимства на двете системи – управление на приложения и продуктова експертиза от SAP, както и глобален облак Azure и клауд услуги от Microsoft.

Освен това Microsoft ще внедри SAP S/4HANA в Azure за поддръжка на своите вътрешни финансови процеси. SAP, на свой ред, ще пренесе вътрешните си ключови бизнес системи в Azure. И в момента SAP Ariba ползва Azure, като се разглеждат и други възможности за мащабиране.

Microsoft и SAP ще разработват и предлагат на пазара клауд решения, като ще оказват и обща сервизна поддръжка на клиентите. Двете компании обявиха, че партньорството им цели да създаде максимално удобна и ефективна среда за управление на облачни приложения на SAP.

Microsoft и SAP внедряват взаимно продуктите си не само, за да управляват своите вътрешни процеси, но и да разширят възможностите за корпоративните клиенти, като им позволят да пускат критично важни приложения и да се справят с натоварването с помощта на SAP S/4 HANA и Azure, поясни Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft.

Според проучване на Gartner, две трети от мениджърите са убедени, че техните компании трябва да ускорят темповете на цифрова трансформация, за да съхранят конкурентоспособността си. Именно по тази причина, компаниите пренасят бизнес системите си в облака.

Коментар