Джеф Безос забогатява най-бързо в Топ 500

От началото на годината богатството на Джеф Безос се е увеличило с 32,6 млрд. долара

Джеф Безос се утвърди на върха в класацията на най-богатите хора на планетата. Състоянието на шефа на Amazon и Blue Origin се оценява на повече от 100,3 милиарда долара, съобщи Блумбърг.

100-милиардната граница беше преодоляна, благодарение на поскъпването на акциите на гиганта в онлайн търговията Amazon покрай кампанията Black Friday (Черния петък). Само за няколко дни богатството на Безос нарасна с 2,4 млрд. долара.

Нещо повече, Джеф Безос стана първият богаташ от 18 години насам, чието състояние превишава 100 млрд. долара. Преди него, подобно постижение регистрира Бил Гейтс в далечната 1999 година, припомнят анализаторите.

От началото на годината богатството на Джеф Безос се е увеличило с 32,6 млрд. долара, което е най-бързият растеж в рейтинга на 500-те водещи милиардери – Bloomberg Billionaires Index.

За сравнение, основателят на Microsoft Бил Гейтс притежава в момента 86,8 млрд. долара. Той би имал 150 млрд. долара, ако не харчеше огромни суми за благотворителност, отбелязва Блумбърг.

Коментар